dijous, 5 de març del 2009

Exercicis d'amor


Després de fer-ho amb "Com a pedres", la companyia valenciana El Pont Flotant ha tornat a sorprendre'ns amb el seu nou espectacle "Exercicis d'amor". La proposta no és que ens descobrisca res nou a nivell escènic (es veuen les empremptes del teatre social del laboratori dels Odin Teatre) però sí a nivell actoral ens trobem amb uns actors amb tota mena de registres i el que és més important han sabut parlar dels temes que els interessen generacionalment amb una frescura i espontaneïtat que el públic agraeix.
Exercicis d’amor és una manera particular de celebrar la unió entre persones, una celebració senzilla i íntima a mig camí entre el teatre i la realitat, on l’espectador és el convidat. Un espai allunyat de la realitat quotidiana, dels clàxons i els llums de la ciutat per reflexionar a propòsit de les relacions entre els éssers humans i on poder il•lusionar-nos en els dos sentits de la paraula: la il•lusió com a mentida i també com a desig.
L'obra no va més enllà de desenvolupar amb certa gràcia el conflicte de Peter Pan tant estés actualment, però com deiem abans els actors i actrius de El pont flotant han sabut captar els pols dels problemes de la societat sota el prisma de la seua generació i traslladar-los a escena sense cabòries metateatrals que tant estan de moda últimament. I açò, com dein el públic ho graeix perquè s'hi identifica i a la llarga ajuda a recuperar el sentit del teatre: parlar del que ens passa sense cap tipus de por i amb els llenguatges propis de cada època.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es genial, he disfrutat com feia temps que no ho feia anant al teatre Els actors tenen un talent fora de serie
Es una obra fresca, divertida Molt , molt recomanable.