dimarts, 13 d’abril del 2010

Setmana de teatre grecollatí


La pròxima setmana en Sagunt tindrà lloc la "Setmana de Teatre grecollatí" i pensem que és una bona ocasió per conéixer què s'està fent a tot arreu sobre teatre clàssic. Fa catorze anys que milers i milers de joves aprenen a estimar la cultura clàssica per mitjà del teatre, el que veuen representat i l'experiència d'assistir a una representació en un teatre romà de veritat. Aquest estiu vaig estar a Epidaure i he arribat a la conclusió que més enllà de si les pedres estan renovades o no el que compta en espais amb tanta història com el teatre romà de Sagunt és l'experiència del "convivio". Sí amics, assistir en companyia d'uns mil joves a una obra de teatre clàssic representada per joves conmou.

La setmana de teatre clàssic saguntina està ornamentada des de fa uns sis anys pels LUDI SAGUNTINI que són uns tallers pràctics per a l'alumnat. El "learning by doing" ja fa temps que l'apliquen els de clàssiques i si veniu podreu veure per places i carrers tallers de cuina, cosmètica, vestuari, ciència, màgia... i escriptura romana. A més, des de fa dos anys es fa una Pompa Vinalia (o festivitat en honor a Dionisos) i una representació en llatí que enguany serà el Miles Gloriosus de Plaute a càrrec del grup Ngdek de Bulgària.

En fi que per als amants del teatre i l'educació és una cita ineludible. Ah, si veniu el divendres recordeu que heu d'anar vestits com els romans, repassar el vostre llatí i obrir la ment a noves experiències.