dissabte, 27 de març del 2010

27 de març Dia mundial del teatre


El Dia Mundial del Teatre es va crear en 1961 per l'Instituto Internacional del Teatro (ITI). El Dia Mundial del Teatre se celebra cada any el 27 de març pels centres ITI i la comunitat teatral internacional. Nosaltres com a col·lectiu de professorat de teatre i amb el teatre volem contribuir a la seua difusió. Si t'interessa la vida, t'interessa el teatre. Passa la veu!!!

Dame Judi Dench - Message 2010

El Dia Mundial del Teatre és una oportunitat per celebrar el Teatre en totes les seues múltiples formes. El Teatre és una font d'entreteniment i inspiració, i té l'habilitat d'unificar les diverses cultures i a la gent de tot arreu del món. Però el teatre és molt més que això i també ofereix oportunitats per educar i informar.

El teatre es representa a tot el món i no sempre en els escenaris tradicionals. Les representacions poden succeir en un petit poble d'Àfrica, en una muntanya a Armènia o en una petita illa del Pacífic. Tot el que necessita és un lloc i un públic. El Teatre té l'habilitat de fer-nos somriure, de fer-nos plorar, però també hauria de fer pensar i reflexionar.

El Teatre sorgeix a partir del treball en grup. Els actors són les persones visibles, però hi ha un gran nombre de persones a les que no es veu. Són tan importants com els actors i les seues variades i especialitzades habilitats fan que una producció siga possible. També haurien de compartir els triomfs i els èxits que puguen arribar.

El 27 de març és oficialment el Dia Mundial del Teatre. Per molts motius cada dia haurien de ser considerats dies del teatre, perquè tenim la responsabilitat de continuar la tradició d'entretenir, d'educar i d'il·luminar a les nostres audiències, sense els quals no existiríem.