dilluns, 28 d’abril del 2008

Dansa València

No hi ha cap dubte que el Centre Coreogràfic de la Generalitat Valenciana s'ha posat les piles a l'hora d'investigar i de mostrar el que s'està fent per a aquest art tant important com és la dansa, sinó veieu com a mostra la programació de la DANSETA o els SOLOS. Ara bé, els que ens dediquem a l'ensenyament pensem que no s'està fent prou perquè aquest art deixe de ser un luxe cultural per a una èlite.

A més dels projectes com la CDN2, que proposa Nacho Duato per a crear una cantera de ballarins que donen el salt a la professionalitat, s'hauria de fer alguna cosa per a la formació dels espectadors... sinó acabaran tots consumint somnis castrants com els que alimenten programes televisius tipus "FAMA". El cartell per solidaritzar-se amb un ballarí local que tragueren els joves valencians el segon dia de l'actuació del Nehederlans Dans Theater semblava més apropiat per un reality show de TV que per a uns espectdors de dansa professional.
Fora d'aquestes consideracions no deixeu d'acudir als espectacles que com veureu estan repartits per totes les sales de la ciutat i n'hi han per a tots els gustos. A més, per fi funcionen els abonaments.