dimarts, 20 de gener del 2009

Taller de dramtúrgia i direcció





















Domingo Chinchilla ens proposa un taller que pensem pot ser d'interés per a totes aquelles persones que ens trenquem el cap per aprendre a dirigir obres de teatre amb el nostre alumnat. Encara que tots sabeu que en AVEC TEATREDUCACIÓ som partidaris de la recerca o l'experimentació i que donem especial importància als processos, també som conscients que de vegades s'ha plantejar en àmbits socioeducatius la possibilitat del muntatge teatral.

Per a aquells que no coneixeu a Domingo Chinchilla ací us posem un breu currículum:

Espectacles de creació pròpia:
· Gala de Honor, espectacle còmic estrenat al Teatre Municipal de Mislata, València (1991)
· L’endevinador, espectacle d’intervenció al carrer, estrenat al Festival de Teatro Callejero de Benicàssim, Castelló (1992)
· Correspondencia, muntatge còmic amb Enrique Culebras, estrenat al Teatre Auditori de Xirivella, València (1993)
· Narracions Orals, epectacle-animació lectora per a joves, adreçat a l’ensenyament de Secundària, estrenat a l’I.B. de Mislata (1996)
· Poemes Dits, epectacle-animació lectora per a joves, adreçat a l’ensenyament de Secundària, estrenat a l’I.E.S. de Mislata (1997)
· Contant Coses, espectacle basat en textos literaris curts per a públic jove i adult, estrenat a la Casa de Cultura de Xirivella (1997)
· Traient histories, espectacle basat en textos literaris curts per a públic jove i adult, estrenat a la Biblioteca de Jesús Pobre (Alacant) (2000)
· Coses elevades i coses d’anar per casa, espectacle musico-poètic amb Àlvar Carpi (2001)
· Històries que conten, recull d’històries basades en el fet de la transmissió oral (2003)
· Revista Itinerant Popular, passeig urbà amb diferents propostes artístiques (2005)
· "Canciones pervertidas por Pepa Néquez" Direcció de l’espectacle (2008)

Narrador i actor. Com a narrador ha participat en les campanyes d’animació lectora per a Secundària de Mislata, “Contes a l’hora de sopar”, Xirivella; “Al calor de las palabras”, Xelva; Maratón de los Cuentos de Guadalajara; Marató de l’Espectacle de Barcelona; III Encontres de la Diputació de València, “La actual” de Logroño, “25 Premios Cervantes” de Alcalá de Henares, festival de narración de Guadalajara, Festmoc International de Yaoundé (Cameroun), Una primavera de cuentos, de La Habana (Cuba)...

Combina l’activitat de narrador amb el teatre. Descansa que es Domingo” de Ellian Gallet, “La Zapatera Prodigiosa” de F. G. Lorca, “El Saperlón” de Gildas Bourdet; “Dostovieski va a la playa” de M. Antonio de la Parra, “Antígona 18100-7”, Grup Carme Teatre; “Naturalesa i propòsit de l’univers” de Cristopher Durang, Grup Moma Teatre; entre altres...