dimarts, 25 de març de 2014

Dia Internacional del Teatre 2014

Enguany el missatge per a cel·lebrar el Dia Internacional del Teatre ha anat a càrrec del dramaturg i director sud-africà Brett Bailey i ací podeu descarregar el text sencer però nosaltres volem aprofitar les paraules del director del Teatre Lliure Lluís Pasqual perquè encara que són de l'edició passada continuen plenament vigents. Així doncs, a qui corresponga:

Ciutadans, ja n’hi ha prou! Ha arribat el moment de perdre la por i des de qualsevol escenari, o convertint en escenari el carrer, ser els primers en alçar la veu amb tots vosaltres.
  • Per exigir cada dia als nostres governants una educació responsable per als nostres fills.
  • Per exigir cada dia als nostres governants una sanitat digna i solidària.
  • Per exigir cada dia als nostres governants que la corrupció, que es nodreix directament de la nostra sang, sigui perseguida i castigada sense excepció.
I si penseu que no només en un dia especial com el d’avui, sinó dia rere dia, val la pena que lluitem junts també per conservar aquest espai de llibertat de pensament i d’expressió que es diu Teatre.
  • Un lloc on la mentida no és un engany ni una humiliació sinó un exercici pactat de la intel·ligència.
  • Un lloc on una col·lectivitat es reuneix lliurement per compartir memòria, pors i esperances.
  • Un lloc que ens obre les portes de l’esperit i ens fa més savis. I la saviesa ha portat sempre a comprendre les raons dels altres i no a trepitjar-les.
Exigiu també Teatre als nostres governants, perquè el Teatre forma part, i amb molt d’orgull, de la nostra vida i la nostra Cultura. I tant la vida com la Cultura són Drets Legítims. Per a tothom!

Lluís Pasqual 

ACTIVITAT PEDAGÒGICA:
Aprofitem per a posar-vos algunes pàgines de referència per a introduir el teatre en les aules, en el vostre lloc de treball o en espais socioculturals:

  • Teatro de hoy. Pàgina del Ministeri d'educació on podreu trobar obres (text complet descarregable) d'autors espanyols contemporanis en totes les llengües de l'Estat.
  • A escena. Volem posar aquesta pàgina la professora Marisa Aznar (fruit d'una llicència per estudi i allotjada a Catedu -portal educatiu d'Aragó) en tant que paradigma i per la coherència en el que és la innovació al servei de la comunitat educativa en tots els seus processos i estaments.
  • Avecteatre Wikispaces. La nostra wiki col·laborativa a la que us invitem a unir-vos i completar aquells apartats que penseu s'han de millorar.