dijous, 14 de novembre del 2013

II Jornades de Teatre en l’Educació “Teatre aplicat: Teatre als museus”

Per a tots els que les heu demanat, al final de la publicació trobareu, les fotos i les conferències online de II Jornades de Teatre en l’Educació “Teatre aplicat: Teatre als museus”.

El Tema de les Jornades de Teatre i Educació que hem celebrat aquest divendres i dissabte al MuVIM de València, estaven dedicades a investigar sobre el tema "Teatre Aplicat: Tatre als museus". El TM es refereix tant a la representació teatral d'una obra als museus com a la utilització de qualsevol de les múltiples tècniques dramàtiques. Dins d'aquesta varietat s'inclouen contacontes, representacions de 'història vivent', presentacions musicals, dramatitzacions, titelles i activitats d'expressió corporal.  En les jornades hem comptat amb conferències, tallers aplicats als àmbits socio-educatius on es pot utilitzar el teatre i comunicacions en format Petxakutxa, així com activitats de networking.

Created with Admarket's flickrSLiDR.

En aquest segona jornada hem intentat desenvolupar col·laboracions amb diferents institucions que tenen com a objectiu la divulgació de l'art: per una banda han estat els museus, (MuVIM que ens acollit, el Museu de Sant Cugat que ens ha contat la seua experiència, i Sanguntina Domus Baebia) per altra, el CEFIRE, que te com a objectiu la innovació educativa amb tota mena de recursos, el Postgrau de teatre en l'educació, que s'encarrega de la formació permanent. I per últim, hem contat amb uns invitats d'excepció, es tracta d'un col·lectiu de creació teatral que té com a objectiu la formació dels espectadors. Tot plegat, ha contribuït a que la cloenda amb la conferència-espectacle "El acontecimiento: espacios de resistencias", haja estat tot un èxit per la integració que ha suposat amb el tema de la jornada.

Tot seguit teniu un resum fotogràfic i la difusió online de les jornades.