dijous, 21 de gener del 2010

Los chicos de Historia

Els nois d'Història dirigida i interpretada per Josep Maria Pou, en versió en castellà, la podrem veure al Teatre Principal de València del 28 al 31 de gener. Pocs dies i només en castellà però la recomanem a tots aquells que estimeu el teatre i l'educació. Aquesta obra d'Alan Bennet va ser l'escollida per per recuperar el Teatre Goya de Barcelona (quina bona notícia és sempre sentir que es recupera un teatre!!!). Nosaltres no poguèrem anar a veure-la perquè estava sempre ple i ens haguèrem de conformar amb la versió cinematogràfica. Els nois d'història (Los chicos de Historia), l'obra de teatre va ser un gran éxito internacional quan s'estrenà el 2004 a Londres.

Josep Maria Pou dirigeix i protagonitza l'obra acompanyat d'un vitalista grup d'"estudiants", vuit actors ben joves, entre els que es troba un valencià de la fornada alcoiana. Pou, fa de professor enrotllat que vol trencar esquemes i transmetre passió als seus alumnes, i s'enfronta a un nou professor jove i eficaç que aplica altres mètodes educatius. L'obra no és gens maniquea i dóna la possibilitat de poder establir després un bon debat educatiu.

En paraules del propi director l'obra parla de moltes de les coses que més m'agraden i al mateix temps que tant em preocupen: l'educació, la cultura, els llibres, la lectura, els poetes, el cinema d'abans, del plaer de jugar i de les ganes d'aprendre.

Si a tu també t'interessen aquests temes no et pergues aquesta oportunitat.